Gizlilik Politikası​

Dut internet sitesinde kişisel verileri alışveriş formları ve elektronik posta bültenleri alanlarında topluyoruz. Alışveriş formları üzerinden talep ettiğimiz tüm bilgiler yalnızca siparişlerinizin işlenmesi ve satın aldığınız ürünlerin gönderilmesi için kullanılmaktadır. Bu bilgiler tarafımızca şirketimiz veri tabanında 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili mevzuata uygun olarak Siparişler dosyasına işlenmektedir. Bu belgenin mülkiyeti Dut Tasarım Danışmanlığı ve Oyuncak İmalat Sanayi Ticaret Ltd. Şti.’ne aittir ve amacı siparişlerinizin takibi ve daha önce yapmış olduğunuz alışverişlerinizle ilgili kaynak sağlanmasıdır.

Elektronik posta bültenleri alanında talep ettiğimiz bilgiler yalnızca, şirketimiz ve ürünleri hakkında bilgiler içeren elektronik postaların kendilerine iletilmesini açıkça talep eden kişilere bu postaları iletmek için kullanılmaktadır. Kişisel bilgileriniz bu bilgileri işleme amaçlarımız doğrultusunda, iş ortaklarımızdan; Dış kaynak hizmet sağlayıcılarımız ve barındırma hizmeti sağlayıcılarımıza, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kişisel Verilerin Korunması Kanunu‘nun 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları doğrultusunda aktarılabilecektir.

Kişisel bilgiler, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hükümlerince belirtilen zaman aşımı süresi dahilinde, herhangi bir uyuşmazlık kapsamında kullanılmak üzere saklanmaktadır. Saklanan kişisel bilgilere hukuki bir uyuşmazlık haricinde herhangi bir başka amaçla erişim sağlanmamaktadır. Kişisel bilgiler, işlenmesini gerektiren şartlar ortadan kalktığında Dut tarafından silinmekte veya anonim hale getirilmektedir.

Dut, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu‘na uygun olarak, teknik ve idari imkanlar dahilinde; Kişisel verilerin, veri sahipleri tarafından kullanılmasına imkan vermek için gereken koşulları sağlamaktadır. Ayrıca, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu‘nun 12. maddesinde belirtildiği şekilde;

a) Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek,

b) Kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek,

c) Kişisel verilerin muhafazasını sağlamak,

amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

Dilediğiniz takdirde bilgi almak veya düzeltme, iptal, itiraz haklarınızı kullanmak için iletişim sayfası üzerinden talebinizi iletebilirsiniz. Bilgilerinizi paylaşırken bize duyduğunuz güven ve etik politikalarımız doğrultusunda size her zaman en kaliteli hizmeti sağlamak için çalışıyor olacağız.

 

Güvenlik Politikası​

Dut internet sitesi (www.dut.com.tr) en kaliteli ve güvenli alışveriş deneyimini sağlamak için SSL sertifikası kullanmaktadır. Bu sayede bilgileriniz en üst düzeyde şifrelenerek yetkisiz kişilerce erişimi engellenmektedir.

Ayrıca kredi kartı ile yapacağınız alışverişlerinizde ödeme işlemleriniz tamamen bankaların sağladığı sistemler üzerinden gerçekleşecektir. Yani bankaya ait ödeme sayfasında kullanacağınız kredi kartı ve şifre bilgileriniz kendi bilgisayarınız üzerinde şifrelenecek ve yalnızca banka tarafından görüntülenebilecektir. Bu süreçte kullanacağınız kart ve şifre bilgilerinizin sistemlerimizde görüntülenmesi ve saklanması da teknik olarak mümkün değildir.

 

Çerez(Cookie) Kullanımı

Çerezler, internet sitemizi(mobil versiyonları da dahil olmak üzere) ziyaret ettiğinizde internet sitemiz tarafından oluşturulan dosyalardır. Çerezler kullanım bilgilerini kaydederek çevrimiçi deneyiminizi daha kolay hale getirir. Çerezler sayesinde internet sitemiz oturumunuzu açık tutabilir, tercihlerinizi hatırlayabilir ve sizin için kişiselleştirilmiş içerik sunabilir. Çerezler Gizlilik ve Güvenlik Politikamız’da kişisel verilerin toplanmasına ilişkin belirttiğimiz amaç ve usullerde ilgili mevzuatlar çerçevesinde yasal olarak izin verilen azami süre ile sınırlı olmak koşuluyla tarayıcınızda ve/veya cihazınızda depolanabilir. Dilediğiniz takdirde tarayıcınızın ayarlarından çerez kullanımını sınırlandırabilir veya tamamen durdurabilirsiniz.

*Dut internet sitesi Gizlilik ve Güvenlik Politikası’nın yürürlük tarihi 28.04.2019’dur.